zaterdag 9 januari 2010

Slot It Lancia Reparazione

Eén van mijn beste flexcars is de Slot It Lancia LC-2. Deze Lancia Martini #5 stond twee jaar geleden voor het eerst op Circuitpark Le Grenier en heeft sindsdien menig snelle tijd mogen noteren, getuige de vijfde plaats in de Top 10 magneetloze slotcars.Ook op TwentTrack heeft de Lancia herhaaldelijk haar gezicht laten zien maar naast leuke gevechten op de baan, ben ik daar helaas de meeste onderdelen kwijtgeraakt. Tijdens het laatste bezoek verdween de reeds eerder opgeplakte buitenspiegel zelfs definitief van de aardbodem en werd het tijd de Lancia een cosmetische opknapbeurt te geven.De Slot It Lancia LC-2 is voorzien van een NSR Shark 22 motor ingebouwd als sidewinder in een offset motormount. Het gewicht van de totale slotcar bedraagt inclusief lood 91 gram, waarvan de carrosserie 21 gram voor haar rekening neemt. Door de twee MB-Slot flexschroefjes en de ruimte tussen de kap en het chassis flext - zoals al vermeld - de Lancia erg goed. Deze Martini #5 staat in principe altijd op haar eigen originele 'Dunlop' schoeisel. De definitieve bandenwissel vindt pas plaats als het circuit bekend is.De aan te vullen onderdelen bleken de antenne, de ruitenwisser en één buitenspiegel. Tevens was ik erg nieuwsgierig hoe de Lancia zonder de 'Siem' beschermkappen zou lijken. Dat project strandde helaas door aanslag van de lijm op de doorzichtige lampenkapjes. De witte kappen konden aan het einde van de middag dus weer op de originele positie teruggeplaatst worden.De ruitenwisser stond oorspronkelijk in de lengte van de auto gericht, echter het blad van het nieuwe exemplaar was dermate krom dat gekozen moest worden voor een andere ruitenwisserstand. De voet van de antenne brak tijdens de montage af - hetgeen in de lijn der verwachting lag - zodat het overschot een stukje lager boven de auto uitkomt.Bij de demontage van het spiegelpinnetje in de carrosserie werd ook een stukje Martini decal beschadigd. Voordat de nieuwe spiegel op de wielkuip bevestigd kon worden, moest eerst met verf de ontstane schade zo goed mogelijk gecamoufleerd worden. De Slot It Lancia LC-2 Martini #5 is weer klaar voor de strijd.

8 opmerkingen:

 1. Hij kan zo marktplaats op met de vermelding, zo goed als nieuw, slechts 2 rondjes gereden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een fijne en snelle auto om mee te rijden.
  Ik heb de standaard Slotit motor er nog inzitten, maar momenteel rijdt hij mee in de top!
  Die van jou ziet er weer als nieuw uit.
  Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met al die martini op de baan en rond de baan, beging ik me toch zorgen te maken over het rijden onder invloed. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, Italiaanse rommel, het ziet er mooi uit maar je moet er niet mee rijden. Je kan beter Porsches gaan verzamelen!

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Lancia lijkt mij een goede Group-C auto, geen problemen met een kwetsbare spoiler zoals bij de Mazda, Jaguar en Mercedes.

  Blijkbaar doe hij op jouw thuisbaan en die van Henk het goed, maar dat zijn kortere banen, dus bv bij de Bunker en Speedtrack zal de Lancia het ook wel goed doen.

  De vraag is wel hoe de Lancia zich zal houden op snelle banen zoals bij Slipstream en de Carrera baan van Fastlane......

  Typisch is dat de Lancia op je thuisbaan langzamer is dan je Porsches 956, terwijl de Lancia voorzien is van een snellere (NSR) motor...

  Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijken of tie ook goed scoort op Stycha?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Danny: Bedankt voor je compliment maar nu geef je me toch iets te veel eer. Bekijk de vierde foto nog maar ietsje beter ;-)
  @Huub.G: Het is idd één van de weinige Italianen die goed rijdt, ook met standaard motor.
  @Arnaud: Maar goed dus dat ik me vooral bij het gele sap met kraagje houd ;-)
  @Frank103: Da's wel een idee, welk type Porsche zal ik dan eens mee beginnen? :-P
  @Roel: Fijn te merken dat die Top 10 ook echt gelezen wordt :-) Porsches zijn nu eenmaal beter Roel(en een zwarte Slot It heeft 29K/rpm bij 12V).
  @Steffer: Als de sneeuwjacht verleden tijd is maken we een afspraak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is mooi geworden Harold!
  Ik had alleen de ruitenwisser de andere kant op gelegd. Nu zit hij in het zicht van de coureur.

  BeantwoordenVerwijderen