zaterdag 19 januari 2013

Stilstand = Platte band

Het blijft een genot om de mooiste slotcars goed in het zicht te hebben. Zo heb ik een aantal jaren geleden een mooie kunststof vitrine geplaatst op een plaats bij de werkplek.
De Classic slotcars staan netjes naast elkaar en de GroupC-32 Porsches 956KH zijn altijd voor het grijpen. Het blijkt echter ook nadelen te hebben. Door alle chemische bewerkingen aan de bandjes wordt het rubber, later we zeggen, makkelijker vormbaar.
Laat vervolgens zo’n slotcar driekwart jaar op dezelfde plaats in dezelfde mooie vitrine staan en zie het resultaat. Het lijkt me sterk, dat ik tijdens de komende Souterrain Cup hoge ogen ga scoren met dit soort Fred Flinstone banden. Een betere oplossing is uiteraard een ondersteuning onder de slotcar, bij voorkeur tussen de voor- en achteras. De wielen hangen vrij, dus wordt het rubber, noch voor noch achter belast.
Met foambanden heb ik de ervaring, dat de temperatuur van opslag ook een belangrijke rol speelt. Na een SRTT Mini-Z Porsche Challenge raceavond, worden de achterwielen gedemonteerd en bewaar ik deze in zo’n ouderwets fotorolkokertje in de koelkastdeur.
In het verleden plaatste ik de volledige Porsche in de koelkast, maar dat stuitte op licht verzet. Ik ben benieuwd naar het rubber dat voor de Souterrain Cup 2013 wordt gekozen. De eigengemaakte bandjes van Marc Brevoord bevielen in 2012 prima, dus bij deze een hint ?

6 opmerkingen:

 1. Ik reken ook op de bandjes van Marc! In de originele verpakking raken de banden de verpakking ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben ik even blij dat mijn autos nu goed gestapeld zijn!!!
  http://marcstouten.blogspot.nl/2012/07/gestapelde-autos.html

  Idd we gaan weer met de bandjes van Marc Breevoord. Hij gaat weer 'verse' bandjes maken begreep ik vorige week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. af en toe en paar rondjes rijden(waar dan ook) wil ook wel helpen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat is de beste manier om grip op foam te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dagobert II/Michaël1 februari 2013 om 11:26

  Kun je voor de opslag geen oude,versleten bandjes erop gooien? Als je gaat racen vervang je ze uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Michaël: dat had ik inderdaad kunnen doen, sterker, dat had ik moeten doen ;-)
  @Anoniem: banden goed schoonmaken met tape en grip op de baan creëren door veel te rijden en weer banden schoon te maken.

  BeantwoordenVerwijderen