vrijdag 14 mei 2010

Oude liefde roest niet ...

In december 1988 werd ik trotse eigenaar van mijn allereerste auto: een Opel Kadett C Coupé 1.6S uit 1978. Ik kan met gemak een avond volpraten over de belevenissen tijdens die zeven jaar en route, maar dat is misschien iets voor een ander artikel.In 1995 moest ik noodgedwongen de mooie Coupé stallen en schorsen, met de intentie drie jaar later de Kadett C weer nieuw leven in te blazen. Het liep toch iets anders.Tien jaar later (we leven dan dus al in 2005) kreeg de caravanloods een nieuwe bestemming, met als gevolg dat de Coupé met een auto-ambulance naar een andere locatie verplaatst mocht worden.Wederom vijf jaar later, vandaag dus, vond ik het de hoogste tijd polshoogte te nemen hoe het met mijn oude liefde zou gaan. De auto staat (wederom) in een donkere, tochtige schuur, wat gunstig is om de goudbruin metallic Kadett Coupé in goede conditie te houden.De hoeveelheid stof op de auto was echter wel aanzienlijk en daar word ik dan niet zo vrolijk van. Op zo'n moment begint het ook meteen weer te kriebelen. Waar, hoe en wanneer zullen we m'n Coupeetje onder handen gaan nemen?Ik zal me nog eens goed beraden. Voorlopig houd ik het nog zeker twee jaar bij mijn 1995 twee liter Vectra Sportline, die bij mij inmiddels ook al tien trouwe dienstjaren achter de rug heeft. Het moge duidelijk zijn: de automotive sector wordt van mij bepaald niet rijk. Daar heb ik andere hobby's voor.

3 opmerkingen:

 1. ben in '81 ook begonnen met eenzelfde kleur C kadett uit '77,maar met een 1200jte.later ging mijn voorkeur uit naar de B ascona en B manta.
  die vectra is i.d.d. een grijze muis t.o.v. de C kadett.waar zijn die 15'' velgen op foto 1?als je hem gaat restaureren,komt die kamei spoiler er toch niet meer op?
  gaat de vectra morgen nog richting kampen?dan lopen we elkaar nog tegen het lijf.
  vr.gr.joop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, kwestie van even het stof eraf blazen en karren maar ! Een Opel is onverwoestbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè, die oude barrels. Ik heb zelf niet zoveel met Opel of het zou een Admiral moeten zijn. Maar gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak. Dat zou wel heel erg saai worden...
  En wanneer je hem moet aanpakken? Direct beginnen! Als je het goed wilt doen en geen geld direct op tafel hebt liggen ben je zo twee jaar verder. Kan die Vectra er dan mooi uit. (Of in de stalling.)

  BeantwoordenVerwijderen