donderdag 4 februari 2010

Magnet Marshal

Aangezien ik steeds vaker thuis aan slotcars sleutel om ze voor een toernooi reglementair te krijgen, vond ik het gerechtvaardigd mijn eerste diepte-investering van dit jaar te doen.De Magnet Marshal kan als normale weegschaal worden gebruikt, maar de belangrijkste meerwaarde voor mij is het kunnen vaststellen van de magneetkracht. Vanaf nu kan een slotcar thuis nog beter worden voorbereid, voordat afgereisd wordt naar een toernooi.Verstuurd vanuit Westhoek mocht ik deze week de goed verpakte Magnet Marshal in ontvangst nemen. De Marshal zelf weegt slechts 276 gram, heeft formaat 160x130x35mm en wordt gevoed door een CR2032 knoopbatterij. Blijft de weegschaal 60 seconden ongemoeid, dan sluit ze automatisch af.De Magnet Marshal is vrij eenvoudig in gebruik, maar je moet het even weten. Door een slotcar zijwaarts achter de metalen strip van het weegplatform te leggen, kan het gewicht worden afgelezen.Druk vervolgens op de knop O (bovenste van de twee aan de rechterkant). Op het afleesvenster verschijnt nu het cijfer o met links in het klein de term Tare (van tare weight).De slotcar kan nu voorzichtig op de wielen worden geplaatst, met het schoentje in de daarvoor bestemde uitsparing. De magneetwerking van deze standaard uit de doos Fly Porsche 934 Jägermeister bedraagt 228gram.Zou knop O niet worden ingedrukt, dan valt - zoals hierboven te zien - 302 gram af te lezen. Haal van dit getal het zoëven opgemeten slotcargewicht van 74 gram, dan is de magneetkracht ook met een simpele rekensom (302-/-74=228gram) te achterhalen. Voor de liefhebbers van de Magnet Marshal, SlotcarIllustrated heeft deze weegschaal in 2005 ook al eens uitgebreid getest.

4 opmerkingen:

  1. Da's voor jouw manierr van voorbereiden (Deutsch Grundlich) inderdaad een verantwoorde investering! Zijn superhandige dingen om mee te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook al ruim een jaar en ben er erg blij mee al moet je voor de zekerheid wel even kijken of hij gelijk staat met de weegschaal van de club waar je wil gaan rijden, ze willen nog wel eens een paar gram afwijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leo: Een paar gram? Da's wel heel veel! Kan de MM niet geijkt worden?

    BeantwoordenVerwijderen