zondag 6 december 2009

The French Connection

De ex-Bunker Slot It Ferrari 312PB had - zoals al eens eerder vermeld - dringend behoefte aan een neuscorrectie en wie anders dan Monsieur Dagobert II was dè aangewezen persoon om te benaderen voor deze klus.Na een korte mailwisseling kon Michaël op basis van onderstaande foto aan het werk. Goed te zien is, dat high-tech meetapparatuur is gehanteerd om zijn 'Departément Dessin' van de noodzakelijke informatie te voorzien.Korte tijd later mocht ik mij dan ook verheugen op de op maat ontwikkelde decals voor de Ferrari. De oplettende kijker had uiteraard al de nieuwe gele spiegel schuin voor de coureur opgemerkt. Het is weliswaar een exemplaar van een grasgroene 917 Spyder, maar dat krijg je als je in Porscheland terecht bent gekomen.Omdat het decalpapier wit is, heb ik - na voorzichtig het oppervlak geschuurd te hebben met korrel 800 - eveneens doordacht de ondergrond van witte verf voorzien. Vervolgens zijn de decals op maat geknipt.Na het plaatsen van de drie tampoprints en een korte droogtijd, is het geheel verzegeld met blanke lak. Dit is, net als bij de witte verf, met een kwastje gebeurd. Het ziet er niet zo strak uit als met een spuitbus, maar het eindresultaat is mijns insziens toch acceptabel.Het vierde PH's Racing Team - De Ferrari 312PB Leasebakken - is nu tot in de puntjes voor elkaar om bij een volgende Classic Cup ingezet te kunnen worden. Grote dank gaat natuurlijk uit naar Michaël, die het maatwerk heeft aangeleverd. Uiteraard tot wederdienst bereid!

4 opmerkingen:

  1. Ik doe er alles aan om de auto er anders uit te laten zien. Waarom zoveel moeite om hem weer terug te krijgen zoals hij in de winkel gewoon te koop is?? Het is overigens wel erg goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm, een Porsche spiegel op een Ferrari ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn 'dikke leo ferrari' moet ook een andere look krijgen, maar davelaar (koek) heeft niet zo'n geweldig kleurenschema, Lu maar vooral de Mega Mindy koek van Peynenburg maakt een goede kans. Knalroze Ferrari met een grote M erop. Hachelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hm...zo te zien hadden de cijfers nog wel groter gemogen. Da's het nadeel als je van foto's werkt.
    Maar nu ik de foto's zie komen de ideeën al weer binnen om het te verbeteren.
    Dus als de voorkant wéér aan een opkanpbeurtje toe is....

    BeantwoordenVerwijderen