maandag 13 december 2010

The Day After .....

Daags na de GroupC-32 finale in Dordrecht is de Slot It Porsche 956KH Liqui Moly goed onder handen genomen voor groot onderhoud en dat bleek bepaald geen overbodige luxe.Bovenstaande foto is gemaakt de dag na de race, waarbij goed is te zien, dat de vetten en oliën niet alleen een smerende werking hebben. Vermoedelijk is de Nincobaan van Guus aan het einde van de dag mooi schoon ingepakt.De Liqui Moly heeft 47 minuten lang rondgeboenderd op de hobbelige en ruwe kunststof Ninco baan en dat laat zich aftekenen op de banden. Beide gebruikte bandjes (foto boven) zijn van het compound Slot It P6. De rechter band heeft gerold op een Carrera baan en op hout, maar de linker band heeft zijn weg moeten graven door het Ninco kunststof. De linker band lijkt wel licht geraspt.Naast alle versmeringen aan de achterzijde - waarvan ik zelf natuurlijk ook debet ben - en de behoorlijke slijtage aan de achterbanden, heeft de voorzijde van de slotcar het ook flink voor de kiezen gekregen. Uiteraard waren de slepers na de finale versmeerd, maar het eindstuk van het schoentje heeft ook een behoorlijke markering geschaafd in het chassis in de vorm van een half maantje. Dit fenomeen ben ik nog niet eerder tegengekomen.Een paar weken na de race staat de 956KH weer netjes geparkeerd in het rek voor toernooislotcars. Plannen zijn nog de in dit jaar opgelopen schade aan de carrosserie bij te werken en de spiegels rood te kleuren. Wat mij betreft mag het nieuwe seizoen dan weer beginnen.

2 opmerkingen:

  1. Heheh, een paar berichten geleden had ik je nog gevraagd naar je ervaring op zo'n grote Ninco baan, hierbij je relaas. Neemt niet weg dat je thuisbaan ook redelijk grof is (scalextric classis) meen ik ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Excuus, ik had het bericht al veel eerder willen plaatsen, want hier lagen grotendeels de antwoorden op je vraag.
    Bij deze dus ;-)
    Le Grenier is een combinatie van Scalextric Sport (glad), Classic (iets ruwer) en een Spanish Chicane van SCX (ruw maar minder dan Ninco).

    BeantwoordenVerwijderen