donderdag 11 november 2010

SRTT Mini-Z Porsche 962 Competitie

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn wij van het SRTT (SlotRacing Team Twente) niet met de vier GT's, maar met vier Porsche 962 Mini-Z slotcars de competitie ingegaan. De vier GT's liepen qua gewichtsverdeling dermate uiteen, dat na heel veel testwerk uiteindelijk voor (bijna) identieke carrosserieën is gekozen.Op de techniek zal in een later stadium zeker nog dieper worden ingegaan, maar de negende november 2010 was dan eindelijk de start van deze SRTT Mini-Z Porsche 962 Competitie. Ondergetekende is vrijwillig als wedstrijdleider aangewezen en ben daarna driftig aan het sleutelen geslagen voor een mooi avondvullend wedstrijdschema.

Allereerst zal ik de deelnemers aan de competitie de revue laten passeren:Ferry - Porsche 962KH Leyton HouseGerard - Porsche 962c KenwoodHarold - Porsche 962c RothmansMax - Porsche 962c Taka-Q
De eerste competitieavond verliep vooral in het begin enigszins onwennig. Niet iedereen had evenveel getraind met de eigen Porsche en het wisselen met de regelaars verdient ook nog extra aandacht. Toch waren de Porsches zeer competitief te noemen, hoewel Ferry wat problemen ondervond met zijn lichtblauwe Leyton House. Of dit laatste kwam door die klapper, waarmee hij tevens het glas van zijn koplamp verloor, is nog onduidelijk.Aan het einde van de drie volle races kon natuurlijk al snel worden gezien wie het extra punt had verdiend voor de snelste rondetijd. Eén race mag elke deelnemer op een avond echter wegstrepen, maar de consequentie kan zijn dat de daarbij horende (mogelijk snelste) rondetijd ook verdwijnt. Gedurende het seizoen kan dit laatste dus een tactische beslissing worden om zoveel mogelijk punten te vergaren.Naar mijn bescheiden mening was - ondanks mogelijk nog een paar verbeterpuntjes - de eerste competitie-avond een succes en dat schrijf ik niet alleen, omdat het fantastisch mooie Porsche slotcars zijn.

1 opmerking:

  1. De Porsches blijven erg mooi, Het is altijd weer een genoegen om te zien of te horen dat er zoveel plezier is op en om de baan met gelijkwaardige auto's.

    volgende week bij De Bunker zal de vitrinekast ook gevuld zijn met Porsches (clubauto's)

    BeantwoordenVerwijderen