maandag 2 augustus 2010

Even verder kijken bij Carrera

Bijna twee jaar geleden testte ik samen met HenkG op het oude TwentTrack een aantal Porsches 911 GT3R, waaronder de Carrera RSR Felbermayr. Ik uitte toen kritiek op het enorm lange schoentje, waardoor met goed fatsoen niet was te rijden op het Scalextric Sport circuit.Mea culpa, gebiedt mij eerlijkheidshalve te zeggen. Tijdens het doorzoeken van de zwarte Carrera Porsche 997 V.I.P. box nam ik pas de moeite de gebruiksaanwijzing door te nemen en wat schetst mijn verbazing?In de handleiding staat haarfijn omschreven hoe de vlag van het schoentje vervangen kan worden door een iets dunner en minder lang exemplaar. In het zakje met reserve onderdelen vond ik inderdaad een setje reserve spiegels met decals, een nieuw setje slepers en het deel van het schoentje dat de slotcar geschikt maakt voor andere merken racebanen.Een kind kan de was doen en binnen een paar minuten probeerde ik de Felbermayr op Circuitpark Le Grenier, maar dat was iets te wishful thinking. Het grootste deel van mijn circuit is Scalextric Classic en daarvoor is het schoentje toch weer te diep. Op het korte Sport deel rijdt de Felbermayr Porsche 997 RSR als een speer, dus deze rectificatie is - ook twee jaar na dato - wel op zijn plaats.

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat er nog zoveel onderling verschil is. Wij zien zelden Carrera auto's bij De Bunker en ik heb zelf ook geen, maar problemen op de Fleismannbaan heb ik nog niet gehoord.
  Carrera maakt wel mooie auto's maar om echt mee te racen tegen de top heb ik nog niemand zien doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wacht maar tot ik de Opel Manta klaar heb voor de Classic Cup ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opel - Carrera - Classic - je legt de lat wel erg hoog voor jezelf.
  Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeel succes met dit project.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal je raad en tip straks maar direct toepassen, ben toch van plan om een carrera aan te schaffen, zoals leo ook al zegt ze maken mooie auto's, en voor thuis is het goed genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb enkele Carrera's en bij geen enkele heb ik een kleiner schoentje gevonden. Ik heb er dan zelf maar eentje aangepast zodat ik met die mooie wagens kan rijden op mijn Scalextric Sport baan.
  Op de site van Pendle Slot Racing staat wel een Carrera onderdeel als volgt beschreven "10x Universal Guides (shallow shaft for Scalextric / SCX track)" (No 89808) maar die heb ik nog nooit ergens gezien dus weet niet wat ze waard zijn.

  Groeten, Luc

  BeantwoordenVerwijderen