woensdag 28 maart 2012

Championship of the Bloggers

Negen deelnemers cq. bloggers waren te tellen bij het toernooi dat Marc en Marc hadden georganiseerd en dat ook nog eens op een thuiscircuit ! De Souterrain Cup 2012 kan derhalve gerust betiteld worden als Championship of the Bloggers.
Slotracebijeenkomsten thuis komen uiteraard vaker voor. HenkG is daarin waarschijnlijk trendsetter geweest met meerdere thuisraces op Twenttrack, maar de opkomst in deze groten getale is wel héél uniek.
Heel professioneel werden de bandjes uitgereikt voor aanvang van de race. Speciale vermelding daarvoor verdient Marc Brevoord, die dit schoeisel zelf produceerd. Aangezien het rubber kostenloos door de organisatie ter beschikking werd gesteld, is een beetje reclame wel op z'n plaats.
Tijdens de trainingen was het opvallend dat SI P6 rubber meer last had van de scenery (lees: gras) op de baan dan deze rode PolyUrethaan bandjes. Ongetwijfeld zal hier en daar in de toekomst nog verder getest gaan worden, maar tijdens de race was de grip van Marc's creaties uitermate goed.
En er werd wat af gefotografeerd, Big Brother was er niets bij! Voor de mooiste overzichtsfoto's van 'Het Souterrain', kijk gerust op HenkG's blog. Ook Paul van Roadrunner slotracing, die overigens helemaal uit het verre Zuiden was overgekomen (maar wel met echte vlaai), wist het toestel regelmatig te vinden.
Voor het betere filmwerk, zie het hachelijke blog van Frank103, maar vergeet vooral niet het minitueuze verslag met bijbehorende foto's van JW te bestuderen. Bloggen, fotograveren en de eerste plaats in de wacht slepen is ècht mogelijk. Jan-Willem kreeg dit voor elkaar met zijn gele Gijs van Lennep NSR Porsche 917K.
In principe kon het marshallen worden afgevangen door twee personen, gepositioneerd aan de zijkanten, maar Marc had geen probleem af en toe zijn eigen bouwwerk te beklimmen als een slotcar in één van de vele bomen was terechtgekomen.
Mijn bijdrage in het verhaal was helaas miniem. Na een derde kwalificatietijd kon ik gelijk aan de bak. Door als derde (en dus laatste) te eindigen in de eerste race van best gekwalificeerdeen, kon ik de koffer al inpakken.
Ferry hield het meerdere races vol en Henk was deze dag helemaal in zijn element. Dit had niets te maken met het moment dat Ferry Paul's GT40 met vlakke hand plette op de middenbaan, maar omdat hij zijn rondjes netjes en geconcentreerd maakte zonder te deslotten. Achtentwintig ronden per stint en meer zorgde aan het einde van de dag voor een verdienstelijke vierde plaats.
JW groeide duidelijk in de wedstrijd. Het aantal kilometers per stint groeide gestaag, waardoor hij uiteindelijk in de finale de overwinning naar zich toe wist te trekken: Chapeaux !
Natuurlijk was het racen op Neerlands mooiste houten thuisbaan een feest (heb niet het lef deze weer binnen een maand af te breken Marc) en de samenkomst met bloggers enorm gezellig. Uiteraard verdienen Marc en Marc alle eer in het organiseren van dit leuke evenement. Zonder Annemarie in dit verslag te vermelden als drijvende kracht achter alle drankjes en de overheerlijke lunch, zou deze reportage onvolledig zijn geweest.
Heren en dame: hartelijk dank !

3 opmerkingen:

  1. heeeel erg leuk geschreven. Mooie reclame voor de Souterrain en bandjes van Marc B. Leuke vind ik idd dat iedere blogger in zijn stijl een andere blog inbreng heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oja, ik beloof je dat ik deze baan langer blijft staan! Maar garanties kan ik je niet geven, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor dit mooie artikel.Goed dat de verbeten strijd tussen Marc en mij er zo fraai opstaat.Daar had ik even geen tijd voor ..voor de foto's!Wat zijn het toch mooie agressieve bakken als je ze zo aan ziet komen!

    BeantwoordenVerwijderen