woensdag 14 maart 2012

Collectie SLN Scalextric slotcars

Door mijn toenemende herinteresse in slotracen en met de doelstelling meer kennis te vergaren over de hobby slotracen, besloot ik in 2003 lid te worden van de SLN. SLN is de afkorting voor Scalextric Liefhebbers Nederland en is vooral een club van slotrace verzamelaars.
Kort na aanvang van het lidmaatschap werd een SLN beurs bezocht in het SUL-gebouw te Utrecht en vond in 2004 een investering plaats in een gele SLN Porsche Boxster. In 2006 mocht een pakje met de witte SLN Subaru WRC in ontvangst worden genomen en een jaar later reed ik met HenkG naar Lelystad voor de SLN beurs aldaar. Om meer kennis te vergaren over Scalextric en haar modellen door de jaren heen, vond ik boeken als 'Scalextric: Cars and equipment, past and present' 5th edition van Roger Gillham en 'Scalextric: A race through time, 50 years' een goede en nuttige investering.
Vanaf 2008 organiseert de SLN jaarlijks de fameuze SLN Cupraces. Tijdens deze races wordt gemoedelijk maar ook hard gestreden voor de winst, waarbij gezelligheid de boventoon voert. Aan alle vijf Cupraces is door ondergetekende deelgenomen en verslag van gemaakt. Via het bloglabel SLN zijn de verslagen van deze bijeenkomsten gemakkelijk terug te vinden. Aan het einde van zo'n racedag komt het mooiste gedeelte, waarbij de aan die specifieke race gelieerde SLN Cuprace slotcar wordt uitgereikt.
Na 2006 zijn vanaf 2010 tevens speciale SLN Scalextric clubcars uitgebracht met vanaf dat jaar (in tegenstelling tot de gele Porsche en de witte Subaru) originele C-nummers van Scalextric, een must voor de echte verzamelaars dus. Al met al begon mijn verzameling SLN slotcars de laatste jaren behoorlijk te groeien, echter de allereerste ontbrak nog: de slotcar met ook een origineel nummer: C2302 Scalextric TVR SLN 1994-1999. Vandaag was het dan zover en mocht ik de groene TVR met gouden belettering in ontvangst nemen. Bij de TVR slotcar hoort naast het (A5 formaat) certificaat ook de originele Scalextric verpakking mèt sticker, welke per balpen is voorzien van origineel nummer door niemand minder dan Ferry.
Met elf Scalextric slotcars is het inmiddels een bonte SLN slotcarverzameling geworden. Of deze collectie nu compleet is, daarin laat ik me graag adviseren door de kenners. Mijn SLN verzameling heb ik wel op de gevoelige plaat vastgelegd en is te bewonderen in het speciaal daarvoor aangelegde foto-album: Collectie SLN Scalextric slotcars.

5 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik de Ferrari 250 GTO het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze TVR met "eigen" C nummer ter gelegenheid van het eerste S.L.N. lustrum mag natuurlijk niet ontbreken in dit gezelschap.
  Compleet of niet, dat is maar hoe je het bekijkt.
  In het verleden zijn er een aantal lichtblauwe en groene New Beetles maar ook een aantal grijze en donker blauwe Audi TT's uitgebracht, maar deze bezitten geen uniek C nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooie verzameling Harold, zelf vond ik die Mercedes SL wel een van de toppers! Ik zou bijna lid worden van de SLN......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @John: het is jammer van haar afkomst, maar idd steekt de Ferrari GTO er wel qua schoonheid bovenuit
  @Ferry: thnx voor de info. Tevens ben ik ook wel weer even verzadigd van de verzameldrang ;-)
  @Frank: bijna? Je weet niet wat je mist tijdens de cupraces ...

  BeantwoordenVerwijderen