maandag 26 januari 2009

Magnet Match Top 25

In navolging op de Circuitpark Le Grenier Top 10 voor magneetloze slotcars, had ik het plan ook alle andere RTR-broers & -zussen in een snelste rondetijd competitie te betrekken.Het merendeel van de slotcars in mijn 'Le Grenier' garage wil ik in originele staat houden en daarnaast kan racen mèt magneet ook best amusant zijn. Het idee was echter niet zo geniaal als ik gedacht had. Een crash met een magneethoudende slotcar is nu eenmaal heftiger dan met een magneetloze uitvoering. Helaas mocht ik deze wijsheid proefondervindelijk ervaren met de Racer Kremer Porsche 935 K3.De Kremer werd in de lange chicane door de pionnen en strobalen gelanceerd en na een dubbele salto eindigde de 935 K3 in de Goodwood hekken. Ik ben me bewust van een eerdere uitspraak, dat met deze Racer slotcar daadwerkelijk geraced zou gaan worden, maar overdrijven is ook een kunst. Demolition Derby is toch echt een andere tak van autosport. Van dit soort schades ga ik gruwelen.De snelste rondetijd neerzetten is voor dit soort RTR-slotcars dus duidelijk geen optie, maar wat dan wel? Het deslotten tijdens een race kost doorgaans de meeste tijd, dus in het kader van het gedachtegoed Endurance, kan een competitie ook bestaan uit zoveel mogelijk ronden af te leggen in een vooraf vastgestelde tijd. De essentie van een race wordt dan het vinden van het juiste ritme en het vasthouden van de concentratie tijdens zo'n stint.Voor de Magnet Match Top 25 heb ik het volgende reglement bedacht:

Tijdsduur:
Het tijdsbestek van de Magnet Match race is vijf minuten;
Aantal ronden:
De DS tijdregistratie telt het aantal geheel afgelegde ronden in deze vijf minuten;
Magneet:
Een slotcar mag voorzien zijn van een magneet met maximaal de af-fabriek toegekende magneetkracht;
Tunen:
Alle andere aanpassingen aan een slotcar zijn toegestaan, mits geen schade wordt toegebracht aan het circuit;
Wedstrijdleiding:
Ondergetekende heeft altijd het laatste woord.

Aan de rechterzijde van mijn blog is onderaan een (dynamische) lijst toegevoegd. Ik ben inmiddels begonnen met diverse merken en typen slotcars een score te zetten. Uiteraard is elke gastrijder uitgenodigd om op Circuitpark Le Grenier een gooi te doen naar een plaats in deze Magnet Match top 25.

4 opmerkingen:

 1. ik doe binnen kort wel een gooi naar de top 5

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harry,
  Supergaaf die Jagermeister Porsches !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey,

  Vandaag je bericht gekregen op Blogger.
  Leuk, en ik ga mij er meer in verdiepen, en natuurlijk moet ik ook wat foto's maken -:)

  Tot Blog's,
  Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zund van die Porsche...

  Maar een variant op jouw Enduranceregelement een gelijkmatigheidsproef.
  Een vastgesteld aantal ronden met zo regelmatig mogelijke tijden neerzetten. Om de slotters niet uit te nodigen dan maar zo langzaam mogelijk te gaan kun je daarbij ook een minimaal aantal te rijden ronden bepalen.

  BeantwoordenVerwijderen