zaterdag 13 september 2008

Bliksembezoek

Vandaag heb ik even kort de HobbyTime Infodag Digitaal in Almelo aangedaan. Wie weet wordt 'Le Grenier' ook ooit nog eens omgebouwd naar digitaal, dus was dit een uitgelezen kans om informatie in te winnen.In het magazijn stond een behoorlijk grote digitale Scalextric baan opgesteld inclusief twee rijdende Ferrari's, een BMW en een Porsche. De medewerker van HobbyTime wist me duidelijk het principe van de digitale baan uit te leggen en alle veranderingen t.o.v. een analoge baan. Het daadwerkelijk testen van het circuit kon natuurlijk niet uitblijven.Digitaal rijdt toch wel beduidend anders. Niet zozeer omdat het voltage van deze baan laag stond en de magneten onder de slotcars de magazijnstellingen bijna omver trokken. Het is zaak goed te onthouden waar de punten zijn om van baan te wisselen. Ik kan me wel voorstellen dat het big fun is om een avondje met vier personen tegelijkertijd te racen. Of het leuker is dan mijn analoge baan betwijfel ik, maar dat is mijn eigen mening. Voordeel is wel, dat ik Le Grenier relatief gemakkelijk om zou kunnen bouwen naar digitaal. Op dit moment is Scalextric met de tweede generatie digitale banen bezig. Ik wacht nog zeker tot de volgende generatie, voordat ik een digitaal besluit neem.Naast Scalextric, waren ook andere miniatuurstandjes en treinen te bewonderen. De camper hierboven en de Polizei-bus onder reden over de maquette zonder slot. Let ook even op de weerspiegeling in het water. Deze miniaturen waren erg mooi gemaakt.Uiteraard ontbrak ook de koopjeshoek niet en inderdaad, daar ben ik ook gezwicht en is zo'n koopje mee naar huis gegaan. Een half uur na opening van deze beurs was het mooiste dan ook al verdwenen.Al met al was het toch weer een leerzaam slotrace bezoek. De beurs was vandaag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

4 opmerkingen:

 1. Goed verslag. Ik had me ook ingeschreven, maar kon helaas niet. Wat voor auto heb je eigenlijk aangeschaft? ;)

  Mzzl,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar had ik ook wel even willen rondkijken !
  Maar goed, ik ben zoals op mijn weblog staat te lezen ook pas begonnen met het digitale gebeuren en ik moet zeggen dat het heel wat te bieden heeft. Het gaat mij met name om het racemanagement. Via een laptop allerlei racedata bekijken, tankinhoud bepalen, regelaars programmeren, tot 6 pacecars inzetten etc. etc.
  Scalextric komt inderdaad aan het eind van het jaar met een nieuwe Powerbase, ik vraag me alleen wel af, of die beter gaat worden als de Pro versie van RichG.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag, Harold! Welke auto heb je gekocht?

  Ik had van Henk ook al gehoord dat dit was, maar het treinenmerk dat Hobbytime verkoopt is helaas het verkeerde....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "..en de magneten onder de slotcars de magazijnstellingen bijna omver trokken.."

  Jij moet samen met 103 eens overwegen een boek te schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen