dinsdag 19 augustus 2008

Extreme Limited Edition

Wat is een collectie zonder die ene speciale slotcar van een reeds gelimiteerde livery? Precies, onvolledig! Deze hoort in een serieuze verzameling thuis.Tijdens ons bezoek aan de '50 jaar Scalextric Expositie', stuitte ik voor het eerst op de International Sales Conference 2001 Porsche. Ik had in Adrian Norman's Slotcar Library al wel kennis genomen van het bestaan van deze gele Scalextric Porsche 996 GT3R, maar de bijgevoegde foto gaf weinig inzicht, hoe deze ISC 2001 slotcar er in detail uit zou moeten zien. Het werd dus zoeken naar de bekende speld in de hooiberg. Tijdens mijn speurtocht waren al wel meerdere lijntjes uitgegooid, echter zonder resultaat.Tot het moment dat ik op eBay die gele Racer Club Porsche uit Duitsland ontdekte. De aanbieder wist alleen te vertellen, dat het ging om één van die 500 gele SRC Porsches. Er was geen enkele aanleiding te denken, dat hij op de hoogte was van de exclusiviteit van deze slotcar. Uiteindelijk gaat het om een voor Porsche verzamelaars zéér gezochte ISC 2001 uitvoering, waarvan er volgens Adrian Norman slechts twintig wereldwijd in omloop zijn.Het werden tien slopende veilingdagen. Zou de aanbieder getipt worden door een kijker? Zou een kijker ook zien wat ik na betere bestudering van de twee foto's ook zag? Ik had gelukkig duidelijke foto's gemaakt tijdens die expositie in 2007, dus goed vergelijkingsmateriaal was voorhanden. Ik wist voor 95% zeker dat ik het bij het rechte eind had. Hoe zou de concurrentie reageren? Zouden ze überhaupt reageren, want uiteindelijk was op dat moment de halve wereld met vakantie? Ik heb al eens meegemaakt dat een Australiër voor de Schmidbauer livery een astronomisch bedrag neertelde en zelfs ik, als verwoed verzamelaar van deze 996 GT3R, ken mijn grenzen.Als de laatste minuut van de veiling ingaat zijn twee bieders elkaar het leven zuur aan het maken en schiet de prijs doorlopend met vijf of tien Euro omhoog. Met hartkloppingen en met enorme concentratie schiet ik tien seconde voor het einde van de veiling mijn maximum bedrag in. Het blijkt inderdaad dat de onvolledige informatie en de onduidelijke foto's in mijn voordeel hebben gewerkt. Voor nog niet de helft van de daadwerkelijke verzamelwaarde heb ik beet en staat de veiling bij sluiting op mijn naam.Eén van die twintig Scalextric Porsche 996 GT3R International Sales Conference 2001 slotcars is bij deze aan mijn verzameling toegevoegd.

15 opmerkingen:

 1. Goed idee Willem, tegen die Slot.It New Man Porsche 956C MIB die je me vorig jaar opgestuurd hebt? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verzamelwoede en spaarzaamheid gaan niet goed samen! Maar bijzonder fraai vind ik deze auto toch niet, die Racer vind ik een stuk mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gecharmeerd van (bijna) alle Porsches. Ik ben allang blij dat ik mezelf zover heb gekregen om van slechts één type van één fabrikant een volledige MIB verzameling aan te leggen. En ja, die Racer is ook erg fraai en die gaat wel op de baan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je, je zult begrijpen dat ik er errug blij mee ben, een kroonjuweeltje uit de collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heee harold,een tip!
  staat er weer een op ebay,
  de c2629 gt3r voor $258,74.
  of is dat te hoog gegrepen?
  dan heb ik nog een tip,
  gooi de rest van'le grenier'vol met wietplanten,heb meteen ook een mooie scenery.........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de tip Joop, die heb ik gelukkig al uit de periode dat ze nog redelijk normaal verkrijgbaar waren. Die andere tip is ook een optie, maar dan heb ik waarschijnlijk te weinig vermogen op de baan, aangezien die lampen alle electriteit opslurpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie aanwinst voor je Harold.

  Zegt Michaël die net heeft ontdekt dat één van jouw Alphands gele "bergen" hoort te hebben, als de jaartallen kloppen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldig gewoon dat je zoiets te pakken krijgt.

  lijkt mij een onwijze kik geven als je zoiets unieks hebt.

  rijden met zoiets?,ik zou twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. p.s.
  nog van harte met de nieuwe aanwinst.
  het verkrijgen van dergelijke items en dan ook voor'weinig'is al een hobby op zich en ik kan me er iets bij voorstellen dat dat een grote voldoening geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O Ja nog een tip voor jou als echte porsche liefhebber....Willem S is bezig en heeft binnenkort mischien alle Slot-it uitvoeringen die ooit zijn uitgebracht van een verzamelaar die alles weg wil doen. Dus als je nog iets zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoi harry.
  volgens mijn heb ik er net 1 gekocht.
  voor heel weinig.
  man had geen benul van de waarde van deze slotcar.
  werd aangeboden zoder motor.maar heb andere nieuwe gt3 r opgeofferd
  als motor donor om het geheel origineel te houden.

  groetjes W&L binnenmaas racing Willem......

  BeantwoordenVerwijderen