woensdag 26 december 2007

Het eerste asfalt van Le Grenier

De eerste lay-out van Circuitpark Le Grenier is een feit! De middag voor kerst had ik alle benodigde werkzaamheden af, om - zoals in de planning stond voor de kerstvakantie - de eerste baan te kunnen leggen ...... en hoewel alles zich nog in een testfase bevindt, is het eerste rubber op het asfalt van het circuit inmiddels gelegd. Tip van de dag: probeer nooit trafoaansluitstukken te gebruiken als loze lange rechte baanstukken, daar gaat de regelaar erg vreemd van ruiken.Tijdens het 'baantje leggen' liep ik al snel tegen een tekort aan baanstukken, ondanks een Scalextric Classic startset nummer 3 en 4 en Sport nummer 2. Het geplande vijf meter lange rechte stuk is hierdoor voorlopig toch nog een metertje ingekort.In het middendeel van het circuit wil ik meer bochtenvariatie voor het verhogen van de moeilijkheidsgraad. Het inmiddels bewezen chicane-concept - Goodwood Chicane geïntegreerd in de lange variant van de Spanish chicane (zie foto onder) - heb ik in het verlengde van de snelle R3 bocht gelegd. Deze combinatie bevalt me nog steeds erg goed.Na bovengenoemde electraproblemen konden de eerste ronden afgelegd worden. Om een idee te krijgen van de totale lengte van het circuit: met de Flying Lizard GT3R draaide ik op TwentTrack een snelste ronde van 5,539 sec. en op Le Grenier 7,5 sec. Deze tijd is na circa vijftien ronden genoteerd, dus dat kan nog wel sneller. De magneetloze SI New Man Porsche 956C kwam op 8,5 sec. en uiteraard is ook die tijd nog wel te kloppen, maar het geeft toch wel een indicatie van het aantal kilometers asfalt af te leggen per ronde.De eerste crashes zijn inmiddels ook aan de orde geweest en het is nu tijd de 'kinderziektes' op te lossen, DS-200 tijdwaarneming te plaatsen en bochtencombinaties te verbeteren. Het circuit gaat dan langzamerhand zijn definitieve vorm krijgen voor het echte racewerk.

5 opmerkingen:

  1. Tip: als je toch een aansluitstuk over hebt: verander de polariteit. Als je dan een keer de rijrichting wilt wijzigen hoef je alleen dat baanstuk maar de verwisselen.

    Wanneer kunnen we een keer komen testen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit! Zo te zien zit er veel snelheid in. Eens kijken of de uitdaging net zo groot is als bij Twenttrack!:D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er mooi uit man
    waneer kunnen we rec gaan zetten
    mvg gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk circuit hoewel het op de grond moeten racen me toch iets minder lijkt. Of is een tafel in voorbereiding?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mooi circuit, zo te zien lekker vlot te rijden

    BeantwoordenVerwijderen