maandag 13 augustus 2007

Het leven op een thuiscircuit

Op clubcircuits gaat het er regelmatig hard aan toe, maar ook op thuiscircuits is het nodige te beleven. Rondetijden worden verbeterd en limieten worden steeds verder opgezocht en overschreden. Af en toe ontaardt dit dus in zeer spectaculaire crashes en slippartijen.
De privé rijder in de witte GT3R veroorzaakt met een klein tikje tegen de achterkant van de UPS een flinke crash. In de Goodwood Chicane wordt - na eerst over de kop te zijn geslagen en de achtervleugel verloren te hebben - de UPS Porsche de strobalen in gelanceerd. De witte Porsche verliest bij deze bumperkleefactie zijn rechtervoorlamp. Een beetje geduld kan soms wonderen doen, het resultaat van het tegenovergestelde is hier te zien.
Te vroeg op het gas met de Giesse GT1 bij het uitkomen van deze tamelijk snelle bocht. De opgebouwde kostbare voorsprong is door deze actie weer uit handen gegeven. De door de Scalextric 'Packer System' aangestuurde Rothmans #3 draait genadeloos zijn zoveelste perfecte rondje en neemt de leiding weer over.
Twee dikke GT40 Fordjes passen nu eenmaal niet tegelijk door de chicane. De Gulf #6 en #9 geven geen duimbreed toe met als resultaat beide in de vangrails. Einde oefening en GT40 onderdelen terugvinden is nu het motto!

2 opmerkingen:

  1. keurig hoor...! geen correcties noodzakelijk..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is extra goed gecheckt door het thuisfront :-) Dat je hier overigens tijd voor hebt? Laat je de man met de baard al het werk doen???

    BeantwoordenVerwijderen