vrijdag 13 januari 2012

SlotBreaker Team Twente ?

Na de melding in december, dat Circuitpark Le Grenier flink onder handen was genomen, volgden automatisch diverse verzoeken om de baan zowel te mogen uittesten als een aanval te kunnen doen op het baanrecord. Laatstgenoemde vraag kwam uiteraard van Gerard, die als enige gastrijder in de 'Circuitpark Le Grenier Top 10' staat vermeld.
Ook Ferry had zijn interesse getoond om zijn 1/32 Slot It en NSR slotcars uit te testen, dus zodoende dat ik beide experts in het slopen van met name de Goodwood Chicane scenery - zie bovenstaande foto - in huis had. Dit moment is nog op het begin van de avond. Bij vertrek was geen strobaal in die regio meer te bekennen. De pret was er overigens niet minder om. 
Na een half uurtje baanverkenning en bandenpreparatie (zie blauwe dubieuze fles bij Gerard), werden de eerste top tien tijden op de DS-200 zichtbaar. In eerste instantie begon het nog voorzichtig met een 7.651, maar daarna vlogen de tijden al snel richting de 7.3 en 7.2. Wederom volgde een korte pitstop waarna Gerard vervolgens met zijn NSR Mosler MT900R Five Years onder de magische zeven seconde dook! Na drie jaar werd de Slot It Porsche 956c Rothmans #3 van de eerste plaats verdreven.
Revenge met dezelfde NSR slotcar (gewicht 87 gram en magneetkracht 18 gram) kon niet uitblijven, zodat ondergetekende de eerste plaats toch binnen een kwartier weer had terugveroverd door een 6.840 in baan één te rijden. Het is weliswaar geen Porsche, maar de snelste tijd op je eigen baan kunnen rijden is toch een prestigekwestie. De banden onder de Mosler waren aan het einde van de avond volledig op.
Ferry reed rustig zijn rondjes met zijn Slot It Toyota en NSR Porsche 917K met oranje Slot It motor. Het consequent deslotten in bepaalde bochten zorgt wel voor bepaalde lenigheid. Menig rondje werd ook de Ferry afgelegd met een snelste tijd van 7.630 met mijn NSR Porsche 917K met Shark 20K motor.
En met een drastische wijziging in de top tien op de plaatsen 1, 2, 4 en 10 en een complete verbouwing van de Goodwood Chicane eindigde een gezellig avondje SlotBreakers Team Twente. Het moge duidelijk zijn dat de eerste plaats op korte termijn heroverd gaat worden door een Porsche.

1 opmerking:

  1. Dat moet een waanzinnige avond geweest zijn! 1e plek kwijtraken, terug winnen en de porsche van toppositie! Dat vereist een mentaliteit van een topsporter om het weer naar eigen hand te zetten als thuisrijder van eigen baan! Ga daar ook last van krijgen, vrees ik eind maart!!

    BeantwoordenVerwijderen