zondag 26 juni 2011

Nieuwe fase fotografie

Vandaag ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Als (verlaat) vaderdagkado ontving ik een draagbare fotostudio. Het moge duidelijk zijn dat deze vanmiddag al is uitgeprobeerd.De set bestaat uit opvouwbare wanden, twee halogeenlampen, een fotostatief en vier verschillende achtergrondkleuren. De kleuren cq. de stof kan natuurlijk altijd nog naar eigen smaak worden ingevuld.Tot op heden was ik aangewezen op een wit gelakt meubelstuk met veel zonlicht. Deze studio maakt dat ik veel meer mogelijkheden ga krijgen en zorgt tegelijk dat ik nog veel kan leren. Even snel een sessie schieten geeft een discutabel resultaat, maar is voor deze eerste keer voldoende (hoezo perfectionist).

9 opmerkingen:

 1. Bovenste foto ISO800 = teveel van het goede en derde foto (Red Bull met witte achtergrond) nog te weinig wit. Te kritisch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ik overigens de enige die niet meer met het 'google-account' onder eigen blognaam reacties kan plaatsen? Dit kon ik al niet bij Marc (Souterrain), Ferry en nu bij mezelf ???
  Greetz,
  PorscheHarry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het goed fotograferen van slotcars is een hele klus.
  Ik ben ook in het bezit van een kleine "studio". Ik heb een iets grote tent waarin de modellen geplaatst kunnen worden. Verder gebruik is daglichtlampen om de originele kleuren zo goed mogelijk te benaderen.

  Misschien nog een tip:
  Eerst even het doek van de achtergrond strijken zodat geen kreuken zichtbaar zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik had gisteravond ook een reactie getypt maar heb ook regelmatig ruzie met blogger...

  Dan maar niet, denk ik dan maar.... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat strijken had ik idd al wel gedaan maar niet goed genoeg. Ach als iets nieuws is eerst uitproberen, het resultaat bekijken en dan verbeteren ;-)
  Greetz,
  PorscheHarry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kom je nu nog wel aan racen toe met al dat pimpen en photoshoots? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, modelfotografie, erg leuk.
  Ik heb een zelfgemaakte lichttent, werkt ook erg goed. Goede tip is om altijd eerst je witbalans goed in te stellen (als dat kan met je camera). Dan blijven de kleuren van de auto's ook zo waarheidsgetrouw mogelijk.

  Paar voorbeeldjes van mijn foto's (in 1:18 ipv 1:32):
  http://www.flickr.com/photos/28489584@N03/3303814877/
  http://www.flickr.com/photos/28489584@N03/2659689754/
  http://www.flickr.com/photos/28489584@N03/3328421157/

  Ow ja, liever overbelichten dan onderbelichten. Overbelichten is makkelijker te corrigeren dan onderbelichten. En beter een lagere ISO en langere sluitertijd (camera staat toch op een statief) dan een hogere ISO en kortere sluitertijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel toevallig, kwam ik deze vandaag tegen bij de Xenos,voor de prijs hoefde ik het niet te laten,en heb er ook 1 gekocht,,zal er tzt ook eens mee gaan stoeien,
  Ronald1972

  BeantwoordenVerwijderen