zondag 22 november 2009

Porsche Rothmans gewassen & gestreken

Mijn allereerste Slot It dateert alweer uit 2005. Bij het openmaken van de verpakking was alleen al aan de metalen geur van deze Porsche 956c Rothmans #3 te merken, dat dit hele andere koek was dan de tot dan toe voor mij bekende Scalextric en Fly slotcars.Algemeen probleem bleek echter het verwijderen van de stickers Racing. In verband met de strenge eisen van sigarettenreclame, mochten de oorspronkelijke teksten Rothmans niet op de slotcar zichtbaar zijn. Dit werd indertijd op zich wel slim door Slot It opgelost cq. omzeild, maar menigeen liep door deze verwijderingsactie schade op, waaronder ondergetekende (zie neus met ROTHMANS).Als trotse eigenaar van de fraaie Porsche ging deze trouw mee naar elke thuisbaan waar ik vanaf dat moment kwam. Ook de allereerste keer bij HenkG op TwentTrack in maart 2007 had ik de 956c, weliswaar nog helemaal standaard, al bij me.Het is niet meer dan logisch dat in de loop der tijd de Rothmans Porsche ook door al dat raceplezier schade ondervond. De zijkanten konden de boarding op MJ's Track niet echt waarderen en op TwentTrack viel het rechterspiegeltje onvindbaar achter de CV-ketel.Deze week is de Porsche flink onder handen genomen. Met een sopje dubro is de carrosserie voorzichtig ontvet. Daarna is het rechter spiegeltje ingekleurd en met een setje Rothmans decals - welke ik ruim een jaar geleden op eBay.de voor een paar euro op de kop had weten te tikken - is alle vervaagde hoofdsponsoring opgefrist.Onderhuids is de Slot It Porsche 956c al opgebouwd volgens de Group-C 32 reglementen. Na een korte afwezigheid zal de Rothmans #3 volgend jaar weer regelmatig meegaan op reis.

6 opmerkingen:

 1. Hij ziet er weer erg mooi uit.
  Dat ze goed rijden weten we al maar dat doen de meeste slot-it auto's. Tijdens de group-C zal snel duidelijk worden welke als beste op de baan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent echt aan het pimpen de laatste tijd. Goed zo! ;)

  Een paar lagen blanke lak over de decals helpt aardig om beschadigingen te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die rothmans is erg fraai, maar eigenlijk geldt dat voor alle slot it's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie bak hoor.

  Wel de volgende keer even de witbalans van de camera goed zitten. Je zou nu niet zeggen dat de basiskleur van de auto wit is. Nu meer de kleur van mijn voortanden zeg maar... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jacko: de Porsche heeft niet voor niets Rothmans sponsoring ;-) Het ligt niet aan de camera maar aan de hoeveelheid geel in de nabije omgeving van deze geïmproviseerde 'studio'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Witbalans op "lamplicht" zal toch wonderen doen!

  BeantwoordenVerwijderen