zaterdag 14 september 2019

Virus

Virus (geschreven: 4us) is het vierde album van Doe Maar, uitgebracht op het hoogtepunt van de groep en verschenen in 1983. Jeetje, ben ik al zo oud dat ik deed allemaal weet ? šŸ˜
Maar ik heb het natuurlijk over een ander virus: het 'Kadett C'-virus en het 'Slotrace'-virus. Volgens Wikipedia zijn virussen sterk gespecialiseerd op Ć©Ć©n (type) gastheer. Dat kan ik beamen. Na bijna tien jaar Slotracevirus, keerde het Kadett C virus in 2015 in alle hevigheid terug. Dit na een afwezigheid van bijna twintig jaar en ze verdrong (wederom) het Slotracevirus. Tot de dag van vandaag is dit nog altijd de situatie.
Toch heeft zich wel eens een vermenging plaatsgevonden. In april 2009 schreef ik al eens op mijn blog over 'Hobby in het Kwadraat'. Het ging toen om een slotcar schaal 1/24 Opel Kadett C2 CoupƩ GT/E, die later ook nog daadwerkelijk op de fraaie houten baan van Speedway Reken (D) rondjes mocht draaien.
Deze maand kwam ik op eBay een dikke Irmscher Opel Kadett C GT/E Groep 2 tegen, schaal 1/24 en verbouwd tot slotcar. Met de gele GT/E in de vitrine, kon ik deze uiteraard niet laten schieten.
Specs van deze fraaie slotcar:
Body: Lexan Whitepoint
Interieur: volledig inclusief rolkooi
Chassis: Plafit Messing Inline
Motor: 18D Plafit Bison
Banden: Wiesel PU-banden op Aluvelgen met insert
Assen afstand 100mm
Spoorbreedte 74/74 mm
De kans dat deze Irmscher CoupƩ binnenkort daadwerkelijk een slotracebaan gaat zien is klein te noemen. Mijn focus ligt nog altijd op mijn schaal 1 op 1 project, ook te volgen via mijn fotoalbum.
Hopelijk kan deze fraaie bernsteingold CoupƩ in het voorjaar 2020 de weg weer op. Wat het effect op het virus gaat worden, dat is en blijft ongewis. Dat het Slotracevirus op de loer ligt, dat moge duidelijk zijn.

3 opmerkingen:

 1. Hopelijk krijgt slotrace-virus vat op jouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan kan ik het niet laten om deze link te posten van een 1:1 groep 2 Kadett,
  https://www.youtube.com/watch?v=0C8fIvRqx7Y

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook gezien en heb getwijveld. In de wetenschap dat BRM eerdaags ook met een 1:24 Kadett GTE komt, heb ik hier geen bod opgedaan.
  Ik ga voor de BRM.

  BeantwoordenVerwijderen