zondag 1 februari 2015

Morris & Mini & Cooper

Voordat ze 'verdwijnen' bij de rest van mijn collectie SLN slotcars, toch nog wat extra aandacht voor de Scalextric Mini Coopers. 
De C3485 is de rode Morris Mini Cooper #288, waarin R. Aaltonen en A. Ambrose in 1963 de derde plaats wisten te behalen tijdens de Monte Carlo Rally van dat jaar.
Deze Scalextric slotcar ziet er niet alleen mooi uit, details zijn tevens volop aanwezig en de Cooper is voorzien van verlichting vóór en achter. De Morris is zó klein, dat wel twee exemplaren in de Scalextric verpakking hadden gekund. Bijzonder goed geslaagd is het formaat van de wieltjes met bijbehorende profielbandjes.
De Scalextic C3496 is de SLN Clubcar 2014 en staat te boek als 'Team Scalextric Mini SLN'. Van deze SLN slotcar bestaan slechts 150 exemplaren.
Het wordt steeds lastiger een gelimiteerd editie uitgebracht te krijgen (lees: kleine productiebatch) bij slotracefabrikanten. Het heeft er ook om gespannen of deze slotcar daadwerkelijk het levenslicht zou zien. De SLN heeft het toch voor elkaar gekregen na veel inspanning en overtuiging bij de fabrikant.
Basis voor deze Mini Cooper is 'Team Scalextric Race for Real' met Adrian Norman in een blauwe Cooper S en Patrick Mortimer in deze witte Mini Cooper. Van deze witte zijn in real life door Mortimer twee exemplaren in seizoen 2012 afgeschreven.
Hoewel ik minder gecharmeerd ben van de crash-bestendige slotcars van Scalextric - sowieso altijd zonder interieur - mag het resultaat er zijn. De kleurstelling en tampoprints zijn erg scherp over de hele auto. Deze Mini Cooper 2014 Limited Edition zal weinig crashen. Sterker, deze vindt een vaste plek tussen de andere SLN slotcars.

4 opmerkingen:

  1. Bij modeltreintjes is de minimum oplage 500 stuks. De fabrikant maakt alleen zelf heel incidenteel een bijzondere nog kleinere oplage, maar dan gaat het alleen om een gewijzigd loknummer of een extra opgedrukte tekst, maar geen grote wijzigingen. Ik heb zo'n crashbestendige Audi TT, en dat is niet echt moeders mooiste. Dan valt deze mini inderdaad nog mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's hoor. Ik was er vroeger ook helemaal fan van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben al mijn hele leven fan van mini coopers. Leuk dat je dit deelt!

    BeantwoordenVerwijderen