maandag 21 juli 2014

SLN Cuprace slotcar 2014: Mercury Cougar

Na afloop van de jaarlijkse SLN Cuprace 2014 (verreden op 9 februari in Tilburg), kregen alle deelnemers een unieke SLN slotcar uitgereikt, zoals elk jaar wordt georganiseerd. Het begint al een behoorlijke verzameling te worden, dit is nummer 7 uit de reeks.
Dit jaar mocht de mooie en dikke Amerikaan Mercury Cougar 1967 Trans-Am van Dan Gurney in ontvangst worden genomen. Heel toepasselijk overigens, gezien ook de type slotcars welke voor de Cuprace waren uitgekozen. 
Qua details oogt de Scalextric slotcar weer uitstekend. De Amerikaan is zo dik als hij eruit ziet en past ook maar net in de standaard Scalextric verpakking. Het bekende SLN logo op het dak, samen met de rood geprinte kaart laat zien dat het om iets meer gaat dan de af-fabriek C3418. Deze Mercury heeft een verhaal.
Het werd hoog tijd melding te maken van deze SLN Cuprace 2014 slotcar. SLN heeft reeds melding gemaakt dit jaar nog twee speciale collectors items uit te brengen. De eerste is een SLN Clubcar 2014, een Limited Edition Mini Cooper en de tweede een SLN Jubileum 1994-2014 auto. Geruchten gaan, dat het een moderne Bentley betreft. We zullen het uiteindelijk wel zien, de inschrijving is echter al gesloten.
Voor de liefhebbers van de SLN collectie, voor zover deze compleet is, een foto-album is speciaal hiervoor aangemaakt. De link is ook te vinden aan de rechterzijde van het blog onder foto-albums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten