zondag 25 augustus 2013

Kadett C Coupé virus

Het was al langer duidelijk, dat een paar geleden - naast het slotracevirus - het Kadett C Coupé virus kwam opzetten. De laatste jaren heb ik in binnen- en buitenland al de nodige onderdelen bij elkaar gesprokkeld.
Geruime tijd geleden had ik dit specifieke weekend gepland om de Coupé na achttien jaar weer uit de stalling te halen. Het had ook wel iets bijzonders, omdat ik van 1988 tot 1995 met haar heb rondgereden en geracet, veel herinneringen dus.
Mijn PorscheHarry blog heeft slotracen als hoofdonderwerp en dat wil ik ook zo houden. Voor de geïnteresseerden die het restauratie project willen volgen, heb ik een ander platform gekozen. De komende twee jaar (zo lang verwacht ik dat het gaat duren), zullen de ontwikkelingen met veel foto's te volgen zijn op het Opel Forum onder deze link. Deze is tevens aan de rechterkant van dit blog te vinden.
De Coupé is inmiddels op het restauratie adres, het project is gestart !

5 opmerkingen:

 1. Krijgt coupeetje een ander kleurtje of hoe je deze kleur?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De originele kleur, deze kleur, is bernsteingold en dat blijft ook zo. In principe veranderd alleen onderhuids het een en ander.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. laat me raden,
   andere schokdempers en veren,20 ltr(16v?),45ger webers,solex of d'ell orto's met de bijbehorende hete nokkenas(sen),5 bak....?

   Verwijderen
 3. Een vriend van me had een Kadett 1200 automaat (uit 1976?) en ik had een Record uit 1974, ontzettend veel plezier hebben we met die auto's gehad, hoewel die Record snel doorverkocht werd want 1 op 8 was toch minder leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze 1600 motor zoop indertijd ook 1 op 7 of soms 1 op 6 en ook nog het duurste sap: benzine met lood.
  Hier komt een twee liter e CIH met dubbele 40DCOE webers en vijfbak (welke zie ik nog wel).

  BeantwoordenVerwijderen