donderdag 16 mei 2013

A&R Miniatures

Een tijdje geleden zag ik op MP een advertentie van een schaal 1/43 Schuco modelauto Opel Vectra C1 GTS. Op dat moment onstond het idee om modelauto's te verzamelen van typen (voor mij van slechts één merk), die ik zelf ooit in mijn bezit heb gehad. Gelukkig is dit aantal op één hand te tellen, ondanks dat de teller begon op 2 december 1988.
Wederom via MP, kwam ik bij A&R Miniatures terecht. Annemarieke en Richard (A&R) zijn eigenaar van deze webwinkel voor poppenhuisminiaturen, modelauto's, modelbouw, quilt stoffen, quilt materialen en hobbyartikelen. Een link naar deze winkel is te vinden aan de rechterzijde van mijn blog bij de Internationale internet shops. Bij hen kon ik beslag leggen op een fraaie Kadett C Coupé GT/E en een Ascona C Hatchback, beide uiteraard ook schaal 1/43.
Dit lijkt in eerste instantie een nogal off-topic onderwerp op mijn blog, zeker qua slotracen, maar toch is dit niet helemaal het geval. De creatievelingen onder ons, altijd bezig met verbeteringen van de scenery op het circuit op zolder of in het souterrain, kunnen bij deze weer een adres toevoegen aan hun internet hobbyfavorieten.
 Opel Vectra C1 GTS - Schuco
 Opel Kadett C2 GT/E - Minichamps
Opel Ascona C3 CD - Corgi Vanguards
Heb ik hiermee al mijn voertuigen verzameld? Uiteraard niet, maar dat is het fijne van verzamelen, daar ben je nooit helemaal mee klaar.

5 opmerkingen:

 1. Zo'n Ascona C hatchback heb ik als eerste auto gehad. Werd op een gegeven moment gestolen. Na ruim een maand alle hoop opgegeven dat ie ooit gevonden zou worden (zal wel ergens in het oostblok verblijven zei iedereen), maar iets anders gekocht. Een Renault 11, geen fijne auto. Wat denk je, 1 week later kreeg ik bericht dat de Ascona gevonden was, in de buurt van Charleroi in België. Bleek hij al bijna een maand te staan, tja communicatie tussen de Nederlandse en Waalse politie is niet optimaal. De schade aan de Ascona was ca 1000 gulden, maar er toch aan uitgegeven, want die Renault beviel niet dus die moest weer de deur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Paul, leuk verhaal! Dat verdiend een miniatuur!! Voor de Souterain Cup heb ik halve internet afgestruind voor leuke auto's als trofee. Dus op A&R ben ik ook tegen op gestuit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee om miniaturen te verzamelen van de auto's die je in het echt hebt gehad. Mijn vader doet dat ook en ik zelf ook.
  Zelf doe ik het echter in schaal 1/18, maar voor mij is dat tot nu toe ook nog maar 1 model, dus zoveel ruimte neemt dat niet in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm, ik vind bij A&R alleen de VW Passat hatchback uit 85, mijn overige auto's niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen