donderdag 8 december 2011

NSR Classic 9hr Endurance Race

Ingezonden stuk van de organisatie van SlotRaceClub Eindhoven:

Beste Slotracers,

Zoals jullie weten hebben we sinds kort in Best een nieuwe clubruimte gerealiseerd, waarin we een schitterende 6 sporen Ninco baan hebben neergelegd. Hierdoor is het nu mogelijk om meerdere rijders te ontvangen en een grote race te organiseren. We hebben daarom besloten een NSR Classic Endurance race van 9 uur te gaan organiseren in het weekend van 14 en 15 januari 2012.

Aangezien we beschikken over 6 sporen baan zouden er maar maximaal 6 teams kunnen deelnemen. We willen echter zoveel mogelijk slotracers de mogelijkheid bieden om kennis te maken van onze mooie clubruimte en unieke baan. We hebben daarom besloten 2 heats van 9 uur te organiseren waardoor er nu 12 teams kunnen deelnemen aan deze prachtige race!!!

De eerste 12 teams die zich aanmelden kunnen deelnemen, overige aanmeldingen zullen op volgorde van aanmelding op de reservelijst vermeld worden en indien er een aangemeld team afvalt daar voor in de plaats komen. We zullen alle aanmeldingen in een overzicht bij houden op onze website.
De eerste heat zal worden gereden op zaterdag 14 januari en tweede heat op zondag 15 januari. Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari is er de mogelijkheid om uitgebreid te trainen. De teams mogen uit 3 of 4 personen bestaan.

We hanteren voor deze race hetzelfde reglement als de NSR Classic World Race Endurance 24h van 2012.

Let op!!! Alleen de nieuwe rode motormount no.1249 is toegestaan. Het technische reglement is beschikbaar via onze website, www.srceindhoven.nl te vinden zijn. Het wedstrijd regelement zal in vanaf 11-12-2011 beschikbaar zijn.

Voor ieder team zullen 2 handout motoren en 2 paar handout banden beschikbaar worden gesteld door NSR. Er zal gereden worden op de NSR banden 9030 omdat deze speciaal ontworpen zijn voor endurance races.

Graag willen we jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan onze eerste endurance race en er een groot feest van te maken! Om je aan te melden ga je naar
SRCEindhoven.nl waar je rechts op de site een menu “NSR Classic 9h – 2012” ziet. Klik hier op “Aanmelden NSR Classic” de rest spreekt voor zich.

Wie weet tot 14 of 15 januari!

Mvg,
Organisatie - SRC Eindhoven

3 opmerkingen:

 1. Hi Harold,

  Serieuze concurrentie voor onze vertrouwde CC?het klinkt wel aantrekkelijk, CC meets endurence! Ik zie alleen dat onze 917's wel in het nadeel is met de zware kap!Als Ford zo moet winnen!Er moet zo wie zo een nieuwe auto worden gebouwd,licht erin, duur grapje!Ik zal het er vanavond eens over hebben met mijn mede-classiccuppers.Als die mee willen doen wordt het toch een Ford.
  Heb jij al een regioteam bijelkaar?

  Groeten,

  JW

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @JW: De agenda zat helaas al vol, maar het idee is top. Met pijn in het hart heb ik ook een aanbod om in een team mee te mogen rijden af moeten slaan. SRA gaat zich wel inschrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey mannen,

  is zeker geen concurrentie voor de CC, dit is een eenmalige endurance, welke wat reglement 99% gelijk is aan de NSR world cup. We willen hiermee mensen kennis laten maken met de World Cup race. Wat de kap gewichten betreft NSR heeft hiermee de kansen voor de auto's gelijk getrokken. Dus elke auto zou nu even veel kans moeten maken. We geven wel de keuze van light-kit vrij, Avant Slot is een lastige kit namelijk om in te bouwen. Wel blijven de gewichten staan zoals vermeld.
  We hebben voor de zaterdag nog 1-2 plekjes vrij, de zondag zit al redelijk vol.
  Groet SRC Eindhoven

  BeantwoordenVerwijderen