zaterdag 27 augustus 2011

Tired of Tyres

Het is voor menig slotracer ongetwijfeld een herkenbaar èn een terugkerend vraagstuk: 'Wat voor compound banden zit op de achteras van mijn slotcar?' In mijn geval is het wel duidelijk als het gaat om slotcars, die alléén rijden op Circuitpark Le Grenier. Deze blijven doorgaans toch standaard.Als het echter de slotcars betreft uit de slotracekoffer of de 'toernooivitrine', dan wordt het lastiger. Om het overzicht te kunnen blijven behouden, heb ik een aantal oplossingen bedacht. Allereerst zijn bij de Hema een aantal spoelendoosjes aangeschaft. Op geprinte labels zijn het formaat en type van het bandje aangegeven.Vervolgens is in excel een lijst aangelegd, met daarin alle (toernooi)slotcars. Naast het merk slotcar en een korte omschrijving, wordt bijgehouden welk merk en type achterband gemonteerd is, wanneer deze is aangebracht en of deze in nieuwe of gebruikte toestand op de velg is gelegd.Bovenstaande werkwijze wil overigens niet zeggen dat het automatisch feilloos werkt. Alles valt of staat met de discipline de juiste data in te vullen en bij te houden, maar voor ondergetekende werkt het al bijna een jaar erg goed.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb wel zo'n doosje gekocht maar er vanaf dag 1 een zootje van gemaakt. Het is dus altijd een gok wat voor banden onder de auto zitten, en als ik niet win dan is het ook overduidelijk waardoor........


  :-)

  vrgr

  F103

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goede oplossing want de bandjes zelf kun je geen kenmerk meegeven. Heb je ook een oplossing voor de offset tandwielen van Slot it? Ik zet tegenwoordig het aantal tanden met een permanent marker op het tandwiel zodra ik deze uit de verpakking haal, maar of dat lang houdt weet ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je niet de binnenzijde van de band markeren? Ik bedoel dus het deel dat de velg raakt.

  Goed idee van die spoelendoosjes. Kan zelfs mijn vrouw wat mee. Voor het schilderen moet ze soms glacies, soort vermengsel, bewaren en pillendoosjes bevallen haar niet.

  BeantwoordenVerwijderen