vrijdag 20 december 2019

BRM Opel Kadett C Coupé GT/E

In Q4 2015 zouden twee liveries van de SRC Opel Kadett C Coupé GT/E (schaal 1/32) op de markt komen. 'Zouden' is het belangrijke woord uit de vorige zin. Tot op de dag van vandaag moet het introductiefeestje nog plaatsvinden.
Hoewel met een kleine vertraging, het slotracemerk BRM hield wèl haar woord. Eind november mocht ik de twee fraaie en eerste uitvoeringen BRM 99 en BRM 100 (schaal 1/24) in ontvangst nemen. BRM heeft echter ook white kits (BRM 101 A en BRM 101 B) op de markt gebracht. Ideaal om weer eens een slotrace/modelbouw projectje op te starten. Een korte uitleg over de huidige uitvoeringen en bijbehorende white kits.
De eerste livery is de (BRM 99) Opel Kadett C Coupé GT/E #165 - 24H Classic Youngtimer Nurburgring 2018. Het is de blauwe versie met de grote voorspoiler. Deze kap is als white kit te verkrijgen onder BRM 101 A.
De tweede livery is de (BRM 100) Opel Kadett C Coupé GT/E #43 - Walter Röhrl. Dit is de geel/zwarte GT/E met korte voorspoiler. Deze versie is als white kit te koop onder BRM 101 B.
Ik heb voor de BRM 101 B gekozen. De korte voorspoiler is meer oldskool. Als de tijd het toelaat (haha) zal ik me volgend jaar toeleggen op deze white kit en zullen de ontwikkelingen op het blog te volgen zijn. Met deze white kit zal ik ook de baan op gaan.
Ben je liefhebber van de BRM 99 en/of BRM 100, wees er dan snel bij. Hier en daar zijn ze al uitverkocht en vooral de prijzen van de Röhrl versie gaan sky high.

1 opmerking:

  1. Ja, dat zijn mooie nostalgische uitvoeringen van BRM ! Leuk dat het slotracevirus via de Opel Kadett jou misschien weer in haar greep krijgt, Harry !

    BeantwoordenVerwijderen